500% Groeihormoon Met Intermittent Fasting

500% Groeihormoon Met Intermittent Fasting

Dit onderzoek toonde aan dat een vastperiode van 24 uur bij vrouwen voor een groeihormoon stijging van maar liefst 1300% zorgde en bij mannen zelfs nog meer, namelijk 2000%. Ja, hiervoor krijgen zij wel avondenlang enkele onderhuidse injecties. Groeihormoon wordt dag en nacht geproduceerd maar allesbehalve gelijkmatig, vooral ’s nachts is de productie hoog. Groeihormoon wordt in korte pieken geproduceerd, hoofdzakelijk bij lichaamsbeweging, stress, eiwitinname en ongeveer 2 uur na het inslapen. Ook het gedrag van vrouwen kan meer stereotiep mannelijk worden door hormoongebruik. Zo kunnen vrouwen agressiever worden, en meer seksuele aandrang krijgen.

 • We willen onze lezers voorzien van betrouwbare en eerlijke informatie op het gebied van bodybuilding.
 • Het is naar aanleiding van bovenstaande echter  wel af te raden vlak voor een training een joint te roken.
 • Wij zijn voor jullie in de wetenschappelijke literatuur gedoken om te kijken of deze lang aangenomen stelling waar is.
 • Middels een persbericht en andere
  media-uitingen werden (mogelijke) gebruikers gewaarschuwd voor de risico’s.
 • In dit opzicht is het dus een ‘ergolytisch’ middel wat wil zeggen dat het prestaties verslechtert en niet ergogeen, prestatieverhogend.

In deze herstelfase kunnen de herstelhormonen testosteron en groeihormoon in actie komen om de spierafbraak te herstellen en eventueel voor spiergroei te zorgen. Dit betekent dus dat de balans tussen spierschade door training en herstel goed moet zijn om sterker, gespierder en beter te worden. Uiteraard moet de rol van voeding en stress bij dit proces niet onderschat worden. Het lichaamproduceert op natuurlijke wijze groeihormoon (HGH) en is verantwoordelijk voor celgroei en herstel. Zonder HGH is het onmogelijk spiermassa en botdichtheid te vergroten, maar het speelt ook een grote rol in het handhaven van alle weefsels. Inclusief die van de hersens en andere vitale organen.

Voeding

Middels een persbericht en andere
media-uitingen werden (mogelijke) gebruikers gewaarschuwd voor de risico’s. Bij volwassenen is het hormoon van belang voor het ontwikkelen en het behoud van de spieren, maar ook voor de botdensiteit (sterkte botten) en om osteoporose te voorkomen. Het is ook een vetverbrander en het houdt de bloedsuikerspiegel op niveau.

 • Volgens onderzoek van de University of California levert één joint 5 keer zoveel koolmonoxide op als een sigaret [16].
 • Allereerst bevordert het de omzetting van vet in vetzuren.
 • Eén voorbeeld is training van schouderspieren om de kans op schouderklachten bij zwemmen verlagen.
 • Aminozuren zoals arginine, glutemine en taurine vind je in veel pre- en post-workout supplementen.

Je gaat je spieren niet afbreken, er zijn namelijk goede onderzoeken beschikbaar die het tegendeel bewijzen. Zolang er enige vetreserve over is zal je lichaam dat verbruiken. Normaal gesproken kost het je vier dagen periodiek vasten voordat het in je lichaam überhaupt opkomt om spieren af te breken.

Herstelhormonen testosteron en groeihormoon

Al jaren werd en wordt er aan gewerkt en sinds de Tour de France van 2004 is er een test. Inmiddels zijn er
ruim honderd analyses uitgevoerd die allen dus negatief bleken te zijn. De wetenschappelijke onderzoeken die zijn gedaan om te bepalen wat het prestatiebevorderende effect van groeihormoon is,
laten zien dat het prestatiebevorderende effect tegenvalt.

 • Dit vindt onder andere plaats wanneer je slaapt door het tegengestelde groeihormoon aan te maken, wat juist een anabole werking heeft.
 • Samen met IGF-1 zorgt groeihormoon er dus voor dat verschillende weefsels toenemen in grootte door celvermeerdering en celgroei waarbij bot- en spierweefsel het meest worden beïnvloed.
 • Groeihormoon mobiliseert glucose in de bloedbaan en als reactie daarop wordt meer insuline aangemaakt om die verhoging van glucose tegen te gaan.
 • De basis van je trainingsschema zou moeten bestaan uit de grote compound oefeningen.
 • Op één punt na is men het er hier duidelijk over eens dat deze invloed negatief is.

Zorg dus voor een goede nachtrust (7-9 uur) en sport zonder jezelf te over trainen. Hiermee kan je de groeihormoon aanmaak stimuleren en je spieren en andere eiwitten in je lichaam beschermen. Zoals beschreven is krachttraining in de sportschool dus de meest effectieve manier van trainen. Maar net als met alle andere leefstijlaanpassingen is het belangrijk dit nieuwe gedrag vol te houden op de lange termijn.

Vasten heeft ook een positieve invloed op de aanmaak van het groeihormoon. Uit dit onderzoek blijkt dat bij vrouwen die 24 uur vasten, het groeihormoon met 1300% stijgt! Wanneer je gezondheid dat toelaat, raad ik je daarom aan om regelmatig te vasten. Begin bijvoorbeeld met een paar uur en verhoog langzaam het aantal uur dat je vast. Veel mensen weten niet hoe belangrijk het groeihormoon is. Dit hormoon wordt ook wel de ‘fontein van de jeugd’ of het ‘anti-aging hormoon’ genoemd.

Het wordt gestimuleerd door Growth hormone releasing hormone (GHRH) en geremd door somatostatine. Meer GHRH betekent dus meer groeihormoon terwijl meer somatostatine zorgt voor een afname van groeihormoon. https://ticket.siampark.net/index.php/category/anabolensteroiden/feed/ Onderzoek naar het directe effect van THC op groeihormoon onder ratten heeft aangetoond dat de hoeveelheid groeihormoon daalt doordat THC de aanmaak van somatostatine stimuleert.

Wat is de functie van dit hormoon?

Een onderzoek uit 1986 toonde een acute stijging van cortisol aan [13]. Dit verschil werd echter weer niet gezien bij chronisch gebruik bij een ander onderzoek uit 1989 [14]. Het mobiliseert namelijk grote hoeveelhedenvrije vetten vanuit het opgeslagen vetweefsel en voorziet het grootste deel van de lichaamscellen van energie. Dankzij intermittent fasting zal de vetvrije massa dus indirect toenemen.4. Groeihormoon zorgt voor een lagere bloedsuikerspiegel en gaat daarnaast insulineresistentie tegen. Bovendien stimuleert groeihormoon de lever om meer glucose vrij te maken, wat een lage bloedsuikerspiegel helpt voorkomen.

Groeihormoon verhogen met voeding

Dit in verband met het verschil in biologische beschikbaarheid. Van gerookte cannabis komt maximaal 50% van de THC uiteindelijk in de bloedbaan terecht terwijl dit voor oraal ingenomen THC maximaal 20% is [5,6,7]. En als je dan kijkt naar de effecten van het roken dan moet je tevens rekening houden met de effecten van de tabak waarmee gemengd wordt wanneer er niet puur gerookt wordt. Op deze laatste effecten zal ik later ingaan in een artikel over de invloed van sigaretten op spiergroei. Het menselijk groeihormoon is een hormoon wat voorkomt in de klier van onze hersenen. Het groeihormoon is verantwoordelijk voor het repareren van cellen en weefsels, het stimuleert spieropbouw, maar speelt voornamelijk een rol bij je vetverbranding.